Nieuws Aanval op Facebook treft 50 miljoen gebruikers

Abraham54

Admin
Ondersteuning
Een computeraanval op Facebook heeft gevolgen gehad voor 50 miljoen gebruikers. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat ze het probleem deze week heeft ontdekt. Via een zwakte in de programmeercode van Facebook konden kwaadwillenden de accounts van de gebruikers overnemen.
Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanval zit of wat de omvang precies is geweest. Ook weet Facebook niet of de daders daadwerkelijk gegevens van mensen in handen hebben gekregen. In een verklaring op de website staat dat het onderzoek nog in de beginfase zit.
In een telefonisch gesprek met journalisten heeft het bedrijf gezegd dat de kwaadwillenden geen privéberichten hebben gelezen, berichten hebben geplaatst of creditcardinformatie hebben gestolen.
'Weergeven als'
De fout zat in de functie 'weergeven als'. Hiermee kunnen gebruikers zien hoe hun profiel eruit ziet voor anderen. Facebook zegt het probleem te hebben opgelost en heeft de autoriteiten op de hoogte gebracht.
De hackers kregen toegang tot de zogenoemde access tokens, die maken dat iemand wordt ingelogd na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord. Bij het aanpakken van het probleem heeft Facebook zo'n 90 miljoen gebruikers uitgelogd, die daarna dus opnieuw op het platform moesten inloggen.
Behalve gebruikers die door aanval zijn getroffen gaat het ook om mensen die het het afgelopen jaar de 'weergeven als'-functie hebben gebruikt. Het bedrijf zegt dat wachtwoorden niet hoeven te worden aangepast.
Onderzoek justitie
De minister van Justitie van Californië, de staat waar het hoofdkantoor van Facebook is gevestigd, laat via Twitter weten dat hij deze hack grondig gaat uitzoeken.

De minister van Justitie van Californië, de staat waar het hoofdkantoor van Facebook is gevestigd, laat via Twitter weten dat hij deze hack grondig gaat uitzoeken.

Just this week, we reached a $148m settlement with Uber over its massive breach. I will get to the bottom of what happened at Facebook.
View: https://twitter.com/JoshStein_/status/1045727906717200386
Bron
 

Kate

Enthousiast
Facebook is de ver- van- mijn- bed -show. Maar daarom lees ik wel dit soort artikelen en dan verbaas ik me dat er bij zo'n organisatie zulk soort fouten kunnen zitten
Je verwacht toch dat daar alles wel dichtgetimmerd zit.
Maar nu weet Facebook niet of de criminelen daadwerkelijk gegevens te pakken kregen. En een stuk verder in het artikel weten ze precies te vertellen wat er niet gehackt is. Knappe combinatie!
 
Bovenaan Onderaan