Vraag Auslogics en Malwarebytes een haat liefde verhouding

HansGU

Gevestigd lid
#1
Hallo forumleden, ik heb een vraag over de combinatie Auslogics Free Defrag samen met Malwarebytes. Die BYTEN elkaar lijkt het wel.
Dit is nu al de 3e maal dat ik Auslogics omwille van MBAM van mijn harddisk heb afgeknikkerd. De betaal versie van Malwarebytes (heb ik nu 2 weken op proef) herkende in het al eerder door mij geïnstalleerde Auslogics defrag iets onveiligs. Het gekke is dat de Free version er niets kwaads in zag! Wat kan ik nu het beste doen? Hieronder heb ik een plaatje van de melding. O ja, ik weet niet precies wat ik moet doen wanneer iemand mij verteld dat het desondanks veilig is. Hoe ga ik met een z.g. white list om (als het al zo heet?). Geen idee wat ik moet doen MBAM blokt de boel domweg. Wie kan me helpen?

 

Abraham54

Beheerder
Medewerker
#2
Ja, het is heel vervelend wat Malwarebytes al eerder heeft geïntroduceerd.

In het kort komt het er op neer, wanneer Malwarebytes weet dat software meelifters heeft tijdens de setup, wordt het hoofdprogramma gewoon verwijderd.
Er wordt niet gecontroleerd of die meelifters wel of niet in Windows zitten.
Maar het bijbehorende programma wordt dan radikaal verwijderd - de Whitlistingsfunctie werkt ook niet goed is mijn ervaring.

Sinds een poosje worden overigens de gratis programma's van Wise niet meer verwijderd, ook de Regcleaner niet!
Want Wise heeft de in het verleden meeliftende software - Spyhunter - niet meer in de setup zitten.

Wat bij Auslogics de trigger is, zijn Yahoo en de driverupdater van Aulogics.
 
#3
@HansGU,
Heb klein tipje voor jouw;).Deze tool Unchecky houd meelifters tegen (geef er wel geen 100% garantie op maar werkt wel goed). Zo dus als Mbam of je AV van zijn oren maakt over een tool, schakel die effe uit.Naar installatie van een tool,laat dan die tool scannen door Mbam of je AV.Krijg je dan nog melding, ja dan verwijder je tool maar!
Mvg
d'anvers
 

HansGU

Gevestigd lid
#6
@ d'anvers, het is met dat tooltje gelukt. tot nu toe geen melding(en) van Auslogics meer gehad.

@ Ok abbs, jij bedank voor de handleiding. Zoals beschreven heeft het tooltje van d'anvers zijn werk gedaan. Auslogics draait tot nu nog zonder de PUP meldingen.
 

Abraham54

Beheerder
Medewerker
#7
Ik denk overigens dat de defragmenteerder die in Wise Disk Cleaner zit, gelijkwaardig is aan Auslogics Defrag en bovendien worden de programma's van Wise door MBAM met rust gelaten.