• De community van 'PiepComp Support - dat andere PC-Helpforum' staat voor u klaar, om hulp bij computerproblemen te geven,
    zoals traagheid, malware, BlueScreensOfDeath, netwerkproblemen, crashes, updateproblemen en nog veel meer!

Delfts studententeam grijpt naast titel in hyperloopwedstrijd, WARR Munchen haalt 466 kmh

Husky

Bekend gezicht
Lid geworden
5 apr 2017
Berichten
129
Waarderingsscore
26
Punten
0
Leeftijd
54


Delfts studententeam grijpt naast titel in hyperloopwedstrijd
Foto: Team Delft Hyperloop

Gepubliceerd: 23 juli 2018 02:43 Laatste update: 23 juli 2018 12:50


De studenten van team Delft Hyperloop zijn er maandag niet in geslaagd een belangrijke hyperloopwedstrijd in Californië te winnen.


Ze hoopten een 'vacuümtrein' met ongeveer 450 kilometer per uur door een speciale buis te laten schieten, wat een wereldrecord zou zijn, maar op de wedstrijddag ging hun capsule niet harder dan 142.

WARR Hyperloop, een studententeam van de Technische Universiteit München, wist met 466 kilometer per uur het record wel te breken en sleepte de eerste prijs binnen.

Honderden teams hadden zich aangemeld voor de wedstrijd, maar slechts vier teams kwamen door alle keuringen en selecties en mochten een snelheid neerzetten.
SpaceX

De wedstrijd, de Hyperloop Pod Competition, is georganiseerd door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. Hij is ook de drijvende kracht achter het concept van de hyperloop, waarbij een capsule op hoge snelheid door een vrijwel vacuüm gezogen buis vliegt.

Delft won de eerste hyperloopwedstrijd, begin vorig jaar. Bij de tweede editie, vorige zomer, verloren ze de titel aan WARR Hyperloop.
 
Bovenaan Onderaan