geen Wifi op laptop

De enkele keer dat ik daar met die instap-lenovo laptop (met W 10 )werk gebruik ik een bekabelde internetverbinding. Blijkt nu dat er zonder Lan-kabel geen internetverbinding is. Proberen te openen via "netwerkverbindingen" laat wel groene trapjes zien met rood kruis er door. R-klik geeft behalve de mijne ook die van de buurman te zien. Automatisch verbinding maken --> Verbinding maken geeft mededeling "Kan geen verbinding maken met dit netwerk". Het enige dat ik ondernomen heb is een scannow acties: "found corrupted files and succesfylly repaired them". Netwerk-adapters in Apparaatbeheer laat ook niets zien. Wat kan ik nog nakijken of verder doen?
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
25.262
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Klik met rechts op het wereldbolletje in de systray en kies voor Problemen oplossen.
Mogelijk dat dit de oplossing is.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.847
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
had ik eerder al ook al gedaan, en nu met wat verder gaan met iets aanvinken uiteindelijk wel gelukt. Kennelijk was de laptop "verwend" met de bedrade verbinding, maar vreemd vind ik het wel.Dank voor de suggestie
 
Laatst bewerkt:

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
25.262
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
WLAN doet het weer, begrijp ik dat goed?
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.847
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
nou, heel aarzelend krijg ik mijn startpagina en ook (op die laptop) Piepende computer, maar (opnieuw moeten) inloggen en dat soort handelingen gaat zeer traag. Er moet toch ergens zand in de tandwielen zitten.
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
25.262
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Doe dan nu - met WiFi ingeschakeld in de laptop het volgende:

Download
51ec4de7e6926-MiniToolbox_Canned.png
MiniToolBox en plaats dit tool op jouw bureaublad.

Farbar MiniToolBox gebruiken:
  • Sluit nu eerst alle nog openstaande programmavensters!
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10: start "MiniToolBox.exe" via rechtsklik Als Administrator uitvoeren.
Vink de volgende onderdelen aan:
  • Flush DNS
  • Report IE Proxy Settings
  • Reset IE Proxy Settings
  • Report FF Proxy Settings
  • Reset FF Proxy Settings
  • List content of Hosts
  • List IP configuration
  • List Winsock Entries
  • List last 10 Events Viewer Errors
  • List Installed Programs
  • List Devices - Only Problems
  • List Users, Partitions and Memory size
  • List Minidump Files
  • List Restore Points
    • Klik nu op de knop "Go".
    • Aansluitend wordt een log aangemaakt (Result.txt) in de zelfde map waar "MiniToolBox.exe" in zit.
    • Voeg het log als bijlage toe aan jouw volgende bericht.
Notabene: indien "Reset FF Proxy Settings" gekozen is, dienen de gebruikte webbrowsers afgesloten te zijn!
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.847
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
moet dat wel allemaal bedraad doen, wifi is nog niet gezond:
 

Bijlagen

  • MTB.txt
    30,9 KB · Weergaven: 4

toska

Enthousiast Lid
Lid geworden
28 aug 2016
Berichten
2.268
Leeftijd
58
Locatie
belgie
Website
www.games4you.be
OS
Windows11
AV
Macfee-internet 2021
FW
Macfee
Proxy is niet ingeschakeld. Er is geen proxyserver ingesteld.
dat lees ik in je log?
laat de rest over aan abraham54
succes
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.847
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
dat zag ik ook, maar ik wacht op verder advies
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
25.262
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Verwijder Avast en laat Windows Defender weer Windows beveiligen.
Laat weten of WLAN-internet het daarna beter doet.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.847
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
Avast verwijderd met Revo. Na opstarten laptop en Firefox: : hmm. we're having trouble finding that site." Opnieuw gestart met netwerkverbindingen en tweede optie gekozen. Maar het blijft pindakaas.
even later:
suggestie komt om de router een tijdje uit te schakelen, en dan weer aansluiten. Dat wordt even wachten aangezien er in huis nu ook TV bekeken wordt...
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
25.262
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Het log gaf aan dat twee internetverbindingen actief waren - ethernet en WLAN.
Heb je de ethernetkabel nu eraf of nog niet.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.847
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
ja, die is er nu af, en dan is er geen internet. Deze berichten gaan met de gewone desktop.
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
25.262
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.847
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
duurde even..
en dat kon dus alleen maar bedraad
Even later: inmiddels ook de router even stroomloos gemaakt en weer opgestart. Dat gaf geen verbetering voor de wifi van de laptop. ik hoop dat de FRST-log compleet is: stond wel al op bureaublad terwijl het progje nog doorwerkte
 

Bijlagen

  • Addition.txt
    8,3 KB · Weergaven: 1
  • FRST.txt
    28,1 KB · Weergaven: 1
Laatst bewerkt:

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
25.262
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Addition.txt is onvolledig, ca 1/3 deel staat in het log, de rest is er niet.
 

Roxmarie

Moderator
Team lid
Lid geworden
28 mei 2019
Berichten
5.022
Locatie
Mooiste stad aan de IJssel
OS
Windows 10 home
AV
Windows beveiliging
FW
Windows beveiliging
Niet per ongeluk het knopje op het toetsenbord aangeklikt waardoor de WiFi wellicht uit staat?
Is vaak 1 van de functie toetsen.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.847
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
ik zie inderdaad dat de incomplete 8 kb is, en de goede (hoop ik) 29 kb
 

Bijlagen

  • Addition.txt
    28,2 KB · Weergaven: 1

Roxmarie

Moderator
Team lid
Lid geworden
28 mei 2019
Berichten
5.022
Locatie
Mooiste stad aan de IJssel
OS
Windows 10 home
AV
Windows beveiliging
FW
Windows beveiliging
Bij mijn laptop onder de f12 toets (oude toshiba) bij een laptop vsn de buren acer is het f3
Er staat dan een wifi teken op.
Het kan zijn dat je deze moet gebruiken in combinatie met de fn toets.

Bij mijn laptop werkt het knopje zonder de fn toets.


 
Bovenaan Onderaan