• De community van 'PiepComp Support - dat andere PC-Helpforum' staat voor u klaar, om hulp bij computerproblemen te geven,
    zoals traagheid, malware, BlueScreensOfDeath, netwerkproblemen, crashes, updateproblemen en nog veel meer!

Grens van bovennatuurlijke wetenschappen

Abraham54

Ondersteuning
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
13.387
Waarderingsscore
1.991
Punten
113
Leeftijd
65
Door Mikaprok voor SouthFront

2013. Arlington, Virginia. In de conferentieruimte van het hotel, vlak bij het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie, is een menigte van chic geklede wetenschappers. Ze worden gevolgd door een paar honderd meer kijkers, dankzij een online uitzending.

De ceremonie wordt aangekondigd door de (toenmalige) president van de Verenigde Staten, de heer Obama.

Een kleine stap voor het toevallige hoofd van het Witte Huis en een gigantische gebeurtenis voor de mensheid.

Een maand eerder ondertekende Obama een decreet over de oprichting van een over-ambitieus staatsproject, vergelijkbaar in omvang met de vlucht naar de maan.
Deze keer is er een duidelijk doel voor de nationale economie.

Hersenonderzoek door middel van geavanceerde innovatietechnologieën (BRAIN) is ontworpen om methoden en technologieën te bieden voor de behandeling van neurologische, genetische ziekten, hersentrauma en om alle onderzoek te bevorderen dat leidt tot het herstel van de normale functies van het zenuwstelsel.

De initiële financiële bijdrage van de staat aan het wetenschappelijk personeel tot het einde van 2014: $ 1,3 miljard.
Meer dan redelijk, gezien het budget van het Mr. Musk imperium.

Lijst met betrokken op de drie pagina's. Natuurlijk op de voorgrond: de National Science Foundation (NSF) en de Kavli Foundation.

Met betrekking tot de eerste. Tijdens de bijeenkomst van de Kavli Foundation in het Verenigd Koninkrijk werd het idee van onderzoek geformuleerd: de signalen van het maximale aantal neuronen fixeren en hun werk simuleren.

Het lijkt een puur academisch probleem, maar het bleek meer dan praktisch te zijn.

De leider van het project - de ervaren Spaanse neurowetenschapper Rafael Yuste, die onlangs via de Columbia University een poging heeft gedaan om een subsidie voor hetzelfde doel te krijgen.

De eerste stap van het onderzoek is het in kaart brengen van de hersenen met nieuwe methoden. In het kader van BRAIN is een appendix Brain Activity Map (BAM) geopend.

Wie heeft het grootste deel van het geld van subsidiërende organisaties toegewezen gekregen voor "medische" doeleinden?

Je zult zeer verrast zijn, maar dit is DARPA.

De eerste resultaten werden in een jaar en twee maanden aangekondigd - in juli 2014.

Ik denk dat we het nooit over hen zouden weten, maar de staat moest de resultaten van de subsidietekening uit het budgetgeld publiceren. In dit geval: $ 37,5 miljoen.

"Nature" publiceerde een korte noot over de sensatie. In feite reist het equivalent van Mars.

In het kader van het BRAIN-project besliste het bureau om een beurs te delen tussen twee groepen wetenschappers die voorstellen een hersenimplantaat te doen dat de geheugenroutine helpt.

Dit is de officiële formulering.Als je goed leest, blijkt dat het implantaat niet helpt, maar het geheugen herstelt en het posttraumatische syndroom van veteranen behandelt.

Hoe is dat?

Het apparaat implanteert vóór het begin van onaangename gevolgen, schrijft alles en op het juiste moment activeert het en herstelt individuele fragmenten van geheugen (!).

Als het hersenweefsel niet beschadigd is, natuurlijk.

Toelages openden de deuren naar het DoD-testterrein.

Er is geen up-to-date informatie, maar we moeten aannemen dat het werk met succes is uitgevoerd.

Omdat deze passieve technologie in twee jaar tijd actief werd.

Het DARPA-team, voorgezeten door de beruchte Edward Chang (Google AI, HTC Big Data), presenteerde op de reguliere bijeenkomst van de American Society of Neurosciences een apparaat voor de behandeling van epilepsie en motorische stoornissen.

Dit is een ander implantaat, maar met een kwalitatief verschil in prestaties.In de "leer" -status functioneert het apparaat als het vorige, maar in de actieve toestand regelt het de gevoelens en het gedrag van een persoon door micro-elektrische impulsen.

Weet het precies dat het tijd is om te handelen?

Het antwoord is: het algoritme (AI) legt een typische kaart vast voor het functioneren van het brein van de patiënt (BAM) en stemt zijn signalen af in het geval er iets misgaat.

Het kan mobiel beheerd worden. Voor de zekerheid, een noodstop is mogelijk.

Het apparaat is klaar in de experimentele assemblage, we beginnen met het testen van de proefpersonen.

Er zijn 300 mensen nodig voor de veldproeven.


Ondertussen wordt de gedetailleerde routekaart van het BRAIN-programma gebouwd tot 2025.

Naar mijn mening verloor de serie "The Black Mirror" zijn relevantie.

BRON
 

HansGU

Gewaardeerd lid
Lid geworden
5 dec 2016
Berichten
1.538
Waarderingsscore
153
Punten
63
Leeftijd
75
m.a.w. de eerste stappen van het onder beheersing krijgen van Parkinson? Klinkt goed, maar vanwaar die geheimzinnigheid ? Dat is me niet geheel duidelijk. (overigens, werd er vertaal machine gebruikt?)
 

Abraham54

Ondersteuning
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
13.387
Waarderingsscore
1.991
Punten
113
Leeftijd
65
De geheimzinnigheid zit natuurlijk in het gegeven dat via dit terrein je ook supersoldaten kan gaan maken (DARPA).
 

HansGU

Gewaardeerd lid
Lid geworden
5 dec 2016
Berichten
1.538
Waarderingsscore
153
Punten
63
Leeftijd
75
Ja ik begrijp het nu. Toen ik op de link DARPA klikte en deze wilde opslaan was dat niet mogelijk. Ik heb deze toen gesloten en de vraag gesteld
 
K

Kate

Ik vroeg me af wie en wat Darpa was en hoe die uit de hoge hoed kwamen rollen. Maar google gaf antwoord en Darpa brengt het leuk en heel sociaal bewogen, maar dat alleen in het begin. Al doorlezend zag ik manipuleren op het hoogste niveau: het menselijk brein. Heel eng.
En je ziet het weer: er wordt geld beschikbaar gesteld en een selecte groep mensen weet waar dat geld voor ingezet kan worden. Maar diegenen die de subsidiepot van onderen vullen, de belastingbetalers, krijgen alleen de positieve kanten te horen.
 

HansGU

Gewaardeerd lid
Lid geworden
5 dec 2016
Berichten
1.538
Waarderingsscore
153
Punten
63
Leeftijd
75
Kate, de sciencefictionverhalen van een kleine 50 jaar geleden komen en zijn inmiddels al uitgekomen... Je moet er niet aan denken wat er in de toekomst met de mensheid gaat gebeuren. Doemdenken? Nee, nee en nogmaals nee! Zie wat er vandaag de dag met alle technieken gebeurt en wat er nog zal gaan gebeuren. Alles in dienst van de (medische)wetenschap? AN ME HOELA.... Het kost geen moeite om een aantal namen te noemen van VIP's die op dit moment al in staat zijn de wereld te vernietigen. Ik zeg het niet graag, maar ik denk dat dit t.z.t. ook inderdaad zal gebeuren, het lot van de mensheid ligt in handen van slechts enkelen personen waarvan men zich terecht mag afvragen of zij capabel zijn die verantwoording te kunnen dragen. Ik denk van NIET...
 
K

Kate

Die namen vallen me subiet in, hoor. En je wilt niet weten hoe vaak ik hier de verzuchting slaak: was dat maar niet uitgevonden! En ik ben er van overtuigd dat we heel gestaag doorgaan naar een algehele verdwijning van onze aarde. Ja, ik ben van nature vrolijk en optimistisch, maar niet daar over!
Maar ik ben heel realistisch en besef dat dit misschien wel de bedoeling van de natuur is: opnieuw beginnen, en het dan beter doen. Maar dat laatste zal wel weer een utopie zijn: er gaat gaat vast weer van alles uitgevonden worden! Het is een vicieuze cirkel.
 

HansGU

Gewaardeerd lid
Lid geworden
5 dec 2016
Berichten
1.538
Waarderingsscore
153
Punten
63
Leeftijd
75
Precies! Die mening ben ik ook al jaren toegedaan. We zitten in een trein zonder remmen en we kunnen er niet uit!

Zo is het vrij vertaald.
 
K

Kate

Maar ik vind het eigenlijk wel erg dat ik me daar gewoon op in stel en er niet meer wakker van lig. Hoor ik niet boos of bang te zijn? Maar ik ben dat punt al voorbij en heb me er bij neergelegd.

En ik besef dat dit niet goed is, maar wat is 'goed'? Daar geeft een ieder een eigen invulling aan en de mijne is klaar. Mijn 2 zonen zien dat heel anders, maar die denken nog dat ze het tij kunnen keren. Nou, ik niet. En dus vier ik het leven zoals het komt en ik ben (niet altijd, hoor!) best tevreden.
 

HansGU

Gewaardeerd lid
Lid geworden
5 dec 2016
Berichten
1.538
Waarderingsscore
153
Punten
63
Leeftijd
75
Dat is inderdaad het enige dat jij en ik kunnen doen Kate. Het oppervlakkige van dag tot dag leven heeft ons in z'n greep gekregen. Helaas is dit de enige manier om niet voortdurend wakker te liggen en je zorgen te maken. Ik probeer hetzelfde te doen maar heb er toch nog steeds problemen mee.
 
K

Kate

Nog een paar jaar en je bent net zo oud als ik nu en dan denk je er vast ook gemakkelijker over. En nu moet je het maar nemen zoals het valt. Voorlopig vermaak ik me hier prima op dit forum, zonder dat ik iets uitgevonden heb! Eigenlijk vind ik hier nog iedere dag iets uit, maar dit is onschuldiger! En als je, zoals ik, niet veel van computers begrijpt, leef je volgens mij veel zorgelozer. Ik denk altijd: als hij het maar doet, hoe dat moet hij zelf weten.
Tja, wat een mens, nietwaar? Ze weten hier bij Piep niet half wie ze als ambassadrice binnengehaald hebben!
 

Abraham54

Ondersteuning
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
13.387
Waarderingsscore
1.991
Punten
113
Leeftijd
65
De wereld is wel degelijk aan het veranderen en dat wordt in de USA en in Israël niet leuk gevonden.
De nieuwe Zijderoute begint goed op stoom te komen.
bijvoorbeeld het eindpunt in Libanon daarvan in het Midden-Oosten, is bijna bereikt.
Iran is inmiddels toegetreden tot de Eur-Aziatische Economische Unie die Poetin heeft opgericht.
 
Bovenaan Onderaan