Nieuws HP roept notebooks terug wegens mogelijk brandgevaar.

Abraham54

Beheerder
Ondersteuning
#1
De fabrikant HP heeft een vrijwillige terugroepactie gestart voor verschillende notebookmodellen. Er bestaat gevaar voor brand en brandwonden.

Het betreft de volgende series:Meer informatie via HP zelf - HP-veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van notebook- en mobiele werkstationbatterijen

Overzicht van het programma

Valideren en bestellen - hier vind je ook een utility - waarmee jij je notebook na download kan controleren!

Veelgestelde vragen


"HP wijst er ook op dat de betrokken batterijen ook als accessoires werden verkocht of als vervangende onderdeel werden geleverd.
Het is ook belangrijk dat sommige batterijen stevig in de systemen zijn geïnstalleerd en dus niet eenvoudig door de klanten kunnen worden uitgewisseld.
Daarom biedt HP een gratis vervangende batterijservice door een bevoegde technicus.
Daarnaast biedt HP BIOS-updates voor de betrokken apparaten die de batterijen gebruiken, waardoor de batterijen in de batterijback-upmodus worden geplaatst.

De veiligheidsmodus voor batterijen is alleen van toepassing op HP-producten die door deze terugroepactie worden beïnvloed. Als het validatieproces aantoont dat een batterij gekwalificeerd is voor vervanging, moet de BIOS-update worden uitgevoerd en moet het systeem opnieuw worden opgestart ", zegt HP. Tijdens het opnieuw opstarten wordt een optie weergegeven om de batterij-backupmodus in te schakelen. Door de batterijback-upmodus te accepteren, ontlaadt de batterij en wordt opladen voorkomen totdat de batterijbeveiligingsmodus is gedeactiveerd.

"Om het betreffende apparaat veilig te blijven gebruiken, moeten oplaadbare batterijen die moeten worden vervangen in de veilige modus worden geplaatst en moeten notebooks en mobiele werkstations worden gebruikt met de originele HP-netvoedingsadapter, totdat de vervanging is voltooid, "beveelt HP aan.
 
#3
had daarstraks ook op nieuwsblad online gelezen
 
Bovenaan Onderaan