Status
Niet open voor verdere reacties.

Najsnarf

Gewaarderd
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.283
Waarderingsscore
72
Punten
48
Opstarten van Firefox/Google duurt ongeveer 30", maar ook openen van (bijvoorbeeld deze website) duurt langer dan ik gewend ben.
 

Najsnarf

Gewaarderd
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.283
Waarderingsscore
72
Punten
48
Inmiddels FF gedeïnstalleerd met Revo. Vreemd dan is dat Revo niet afsluit, ook niet via taakbeheer. Daarna FF opnieuw (m.h.v. Edge als 2e browser) opnieuw opgehaald en geïnstalleerd. Tot nu toe lijkt alles weer zoals voorheen. Het blijkt wel een bekende kwaal te zijn. Of Outlook ook weer vltter gaat moet ik nog bekijken.
 

Black Tiger

Senior
Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
3.281
Waarderingsscore
550
Punten
113
Locatie
State Penitentiary
Website
www.satellitefun.org
Ik heb dat euvel niet, maar ook nog niet van gehoord dus ik weet dan iet wat een bekende kwaal zou zijn.
Wel heb ik al een paar keer dat Revo niet wenst af te sluiten fatsoenlijk na gebruik.
 

Black Tiger

Senior
Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
3.281
Waarderingsscore
550
Punten
113
Locatie
State Penitentiary
Website
www.satellitefun.org
Ja maar wat ik er van zie is dat het veelal niet aan Firefox ligt maar aan antivirus, startpagina, extensies, en andere dingen waar andere browsers ook langzaam van kunnen worden.
 

abbs

Security Expert
Teamlid
Lid geworden
3 jun 2017
Berichten
1.073
Waarderingsscore
133
Punten
63
Leeftijd
55
Hallo,

Dit probleem kan aan zoveel dingen liggen doe eens kan ik misschien een beter beeld krijgen:


Download de
Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link naar het bureaublad.

Farbar Recovery Scan Tool Link

Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren
Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie
Als administrator uitvoeren.
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt.
  • Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht.
 

abbs

Security Expert
Teamlid
Lid geworden
3 jun 2017
Berichten
1.073
Waarderingsscore
133
Punten
63
Leeftijd
55
Hallo,

Bemerk je nog bepaalde problemen?
 

Najsnarf

Gewaarderd
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.283
Waarderingsscore
72
Punten
48
nee, nadat ik FF opnieuw geïnstalleerd heb geen problemen, met name het traag opstarten (30 secvonden of zo) . Kennelijk leveren de txt bestanden geen bijzonderheden op?
 

abbs

Security Expert
Teamlid
Lid geworden
3 jun 2017
Berichten
1.073
Waarderingsscore
133
Punten
63
Leeftijd
55
Hallo,

Ik moest even vluchten voor de zon en kan nu weer bewegen.

Mooi dat alles weer goed werkt maar wat mij opvalt is:

HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender: Restrictie <==== AANDACHT
GroupPolicy: Restrictie ? <==== AANDACHT
FF HKLM\SOFTWARE\Policies\Mozilla\Firefox: Restrictie <==== AANDACHT
CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Restrictie <==== AANDACHT

Op deze programma's zijn Restrictie ingesteld (algemeen beperking), heb je dat zelf gedaan of iemand anders voor je?
 

Najsnarf

Gewaarderd
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.283
Waarderingsscore
72
Punten
48
Alles wat er ingesteld is heb ik zelf gedaan. Als jij een suggestie hebt voor verbeteringen dan hoor ik dat graag. Ik had nog wel eens een probleem dat Windows Defender dwars zat bijvoorbeeld. Waar die "restricties" vandaan komen: ik zou het niet weten. Gelukkig hebben wij hier en daar voldoende schaduw buiten.
 

abbs

Security Expert
Teamlid
Lid geworden
3 jun 2017
Berichten
1.073
Waarderingsscore
133
Punten
63
Leeftijd
55
Hallo,

Wiondows Defender is geheel uitgezet daarom die melding dus dat is goed die andere kunnen ook geen kwaad daarom deze vraag.
Als ik ze weer weg zou hallen zou het kunnen dat je weer met de problemen zat.

We kunnen wat items opruimen en verder ziet het er goed uit.

Handleiding: Fix FRST lees die eerst door.

Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze computer, gebruik dit dan ook niet op andere computers met een gelijkaardig probleem.

Klik Windows knop plus R tegelijk in.

"Uitvoeren" opent vul daar Notepad in en klik daarna op "OK", Kladblok opent.
Kopieer onderstaande code en plak dat in "Kladblok"

Code:
start:
CreateRestorePoint:
ContextMenuHandlers1: [ANotepad++64] -> {B298D29A-A6ED-11DE-BA8C-A68E55D89593} =>  -> Geen bestand
ContextMenuHandlers1: [BriefcaseMenu] -> {85BBD920-42A0-1069-A2E4-08002B30309D} =>  -> Geen bestand
ContextMenuHandlers3: [{4A7C4306-57E0-4C0C-83A9-78C1528F618C}] -> {4A7C4306-57E0-4C0C-83A9-78C1528F618C} =>  -> Geen bestand
ContextMenuHandlers6: [BriefcaseMenu] -> {85BBD920-42A0-1069-A2E4-08002B30309D} =>  -> Geen bestand
Reboot:
EmptyTemp:
end
Ga naar Bestand - Opslaan als.
Kies als locatie bureaublad.
Bij "Bestandsnaam" zet je: fixlist.txt
Bij "Opslaan als type" selecteer je: Alle bestanden.

Als het goed is staat er nu een text bestand op je bureaublad?

Start de Farbar Recovery Scan Tool.
Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. (indien nodig)
Druk op de Fix knop.
Er zal u een logbestand aangemaakt worden (fixlog.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
Voeg dit als bijlage toe aan het volgende bericht.
 

Najsnarf

Gewaarderd
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.283
Waarderingsscore
72
Punten
48
Terzijde: de pc moest opnieuw opstarten, maar vervelender is dat dat sinds kort alleen maar weer kan met boot-menu. Ik moet daar nu ook naar kijken hoe dat op te lossen (is mij eerder gelukt doort pc op te starten met een SSD van een andere pc (oude HPCompaq!). Hier is de bijlage, en tot morgen.
 

Bijlagen

abbs

Security Expert
Teamlid
Lid geworden
3 jun 2017
Berichten
1.073
Waarderingsscore
133
Punten
63
Leeftijd
55
Hallo,

De fix is goed gegaan hiermee zijn e klaar.

Voer de volgende stappen uit om FRST te verwijderen.

  • Klik met de rechtermuisknop op
    FRST / FRST64 en selecteer Naam wijzigen.
  • Hernoem het naar Uninstall.exe en druk op Enter op je toetsenbord.
  • Dubbelklik op Uninstall.exe. Uw computer zal opnieuw opstarten en dit toestaan. FRST wordt nu verwijderd.


Terzijde: de pc moest opnieuw opstarten, maar vervelender is dat dat sinds kort alleen maar weer kan met boot-menu.
Bedoel je dat niet vanaf zijn C:/ opstart?
 

Najsnarf

Gewaarderd
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.283
Waarderingsscore
72
Punten
48
inderdaad: alles van FRST verdwenen. Die truc kende ik nog niet. Wat betreft opstarten alleen te regelen met bootmenu --> schijfkeuze: dat had ik al eerder en schreef het toen toe aan de nieuwe Windows 10/2004 update. Met hulp van nu laten opstarten met een andere SSD (toen van andere pc, nu met kloon van deze pc) is dat voorlopig opgelost. Heel hartelijk dank voor je spontane hulp-actie.fjs
voor het gemak heb ik de zijkanten van de kast continu open: kan ik makkelijk ssd aan- of afkoppelen.
 

abbs

Security Expert
Teamlid
Lid geworden
3 jun 2017
Berichten
1.073
Waarderingsscore
133
Punten
63
Leeftijd
55
Hallo,

Oke, dan laat ik het hierbij en graag gedaan :)
 

Najsnarf

Gewaarderd
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.283
Waarderingsscore
72
Punten
48
jawel, ik heb van die geperste lucht flesjes af en toe
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan