• De community van 'PiepComp Support - dat andere PC-Helpforum' staat voor u klaar, om hulp bij computerproblemen te geven,
    zoals traagheid, malware, BlueScreensOfDeath, netwerkproblemen, crashes, updateproblemen en nog veel meer!

Vraag KPN selfcare tool

Najsnarf

Heeft veel posts
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.079
Waarderingsscore
40
Punten
48
Voor een kennis moest ik het WPA wachtwoord opzoeken (aangezien hij NIKS had bewaard of opgeslagen) . Uiteindelijk kon ik toch nog ergens het KPN selfcare tool downloaden en toepassen, en na enig zoeken ook de/het WPA vinden.
Bij de alternatieven die KPN nu biedt kon ik dat tot dusverre niet. Is daar toch iets voor te vinden, aangezien die selfcaretool voor en na geheel zal verdwijnen. Ook links op dat forum werkten niet meer. Ik vraag mij ook af hoeveel mensen daar op zo'n afdeling werken...
 

Abraham54

Administrator
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
13.136
Waarderingsscore
1.868
Punten
113
Leeftijd
65
Via gedraad inloggen op de modem moet je alles kunnen vinden, ook het gebruikte wachtwoord voor de WLAN.
 

Najsnarf

Heeft veel posts
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.079
Waarderingsscore
40
Punten
48
inloggen lukt dan niet, zonder wachtwoord of met "1234", dus hoe nu verder (van mij zelf weet ik het wel, maar het moet toch mogelijk zijn het via die weg zo nodig nog eens op te sporen?)
 

Black Tiger

Enthousiast
Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
2.372
Waarderingsscore
379
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
Ik had laatst ook een probleem bij iemand die deze rommel ook geinstalleerd had. Het werd niet eens fatsoenlijk gedeinstalleerd via de normale nette methode. Hetgeen daarna mede zorgde voor wifi problemen.

Wat ik zou doen is eerst die hele KPN selfcare tool (die ze niet meer gebruiken) er uit slopen, ook uit het register voor zover mogelijk. Eerst natuurlijk zover dat mogelijk is op de nette manier deinstalleren.

Als je de modem reset dan kun je ook weer gewoon inloggen, misschien met een ander wachtwoord.
Ligt er aan welk merk en type modem je hebt, dan is dat wel op te zoeken.
 

Najsnarf

Heeft veel posts
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.079
Waarderingsscore
40
Punten
48
Met Revo verwijderd, die controleert ook (alle? een aantal? ) registerbestanden. Ook leek het dat K{PN een uninstall-tool liet meedraaien bij de uninstall. Blijft voor mij het probleem (om zo nodig bij en andere pc) dat WPA wachtwoord zichtbaar te kunnen krijgen.
 

Black Tiger

Enthousiast
Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
2.372
Waarderingsscore
379
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
Zoals gezegd... merk en type modem, dan kunnen we dat opzoeken.

Als je bijv. de Experiabox V10 hebt, staat het wachtwoord op een sticker achterop, die te zien is als je het kaartje er uit schuift.
Als het wifi SSID en wachtwoord niet veranderd is, zou dat ook op een sticker te vinden moeten zijn aldaar.
 

Najsnarf

Heeft veel posts
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.079
Waarderingsscore
40
Punten
48
Tijd geleden heb ik zelf een nieuw modem gekregen van de KPN (Experiabox V8), daarbij is het oude wachtwoord er op gezet door de monteur. Wat er nu bij mij op de sticker staat is dus niet van toepassing. Daarom was het - als controle - wel prettig dat ik mijn wachtwoord met het obsolete "selfcaretool" te kunnen vinden (nogmaals: ik had het ook genoteerd staan). Bij anderen (zie # 1) kan het handig zijn het w.w. met een soortgelijk tool te kunnen vinden, en niet in een met spinrag en stof beladen meterkast te hoeven duiken. Vandaar mijn vraag zoals is er ook een vervangend progje zoals die selfcaretool waarmee het code te vinden is. Abraham adviseert bedraad inloggen. Advies van KPN is dan resetten, maar krijg je dan ergens dat ww te zien?
 

Black Tiger

Enthousiast
Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
2.372
Waarderingsscore
379
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
Je kunt in zo'n geval het modem resetten naar fabrieksinstellingen, dan werkt het wachtwoord van de sticker weer.
De V8 had dacht ik alleen een WPA wachtwoord op de sticker, maar niet het wachtwoord om in te loggen op de router.

Probeer het eens als volgt:
Usernaam Admin
wachtwoord leeg laten, gewoon inloggen, of anders

Usernaam Admin
wachtwoord admin
let op de hoofdlettergevoeligheid.

Als je in de router bent ingelogd (al dan niet na een reset) dan kun je inderdaad in de web interface van de router gewoon ook het wifi wachtwoord zien.
 

Najsnarf

Heeft veel posts
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.079
Waarderingsscore
40
Punten
48
zie # 7: het wachtwoord dat op mijn ooit vervangen modem staat is niet gelijk wat er IN staat. Nogmaals: voor mij geen probleem. Maar bij een ander kan het advies nuttig zijn. En: een nieuw "tool" zoals het niet meer ondersteunde Selfcare tool bestaat dus kennelijk niet meer. Hartelijk dank zo ver.
 

Black Tiger

Enthousiast
Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
2.372
Waarderingsscore
379
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
Zie #8: Je moet ook -eerst- het modem resetten naar fabrieksinstellingen, dan pas kun je weer het standaard wachtwoord gebruiken. ;)
 

Najsnarf

Heeft veel posts
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.079
Waarderingsscore
40
Punten
48
O.K. Bij mij is het vooralsnog niet nodige (oorspronkelijke wachtwoord staat niet op de sticker) en bij die desnbetreffende kennis lijkt alles naar wens te lopen. En of daar gasten of familie zijn die vragen naar het wifi code zou ik niet weten.
 

Black Tiger

Enthousiast
Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
2.372
Waarderingsscore
379
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
In elk geval zijn er bovenstaand naast de 1234 nog twee andere wachtwoorden gegeven die je kunt proberen om in de router te komen, dat zijn geen wifi wachtwoorden, maar ik zou ook niet weten hoe je die nog met een tool zou moeten achterhalen.
Als dat zou kunnen zouden wifi signalen totaal niet meer veilig zijn.
 
Bovenaan Onderaan