Microsoft toets + nummer om programma's snel te starten

Abraham54

Beheer
gemgemgemgemgemgemgemgemgem
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
29.224
Reactiescore
7.688
Punten
323
Leeftijd
68
Voor een nog snellere toegang houdt u de Windows-toets ingedrukt en typt u op uw toetsenbord het nummer in,
dat overeenkomt met de positie van het programma of hulpmiddel op de taakbalk.
In het voorbeeld is dat Win+1 voor het openen van Chrome, Win+5 voor Photoshop enzovoort.

62a9b75e2c82e-Windows_toets_en_nummers.jpg
 

ShadyAngel

PCS-lid
gemgemgemgemgem
Lid geworden
12 sep 2018
Berichten
3.055
Reactiescore
1.255
Punten
273
Leeftijd
62
Locatie
Berchem (B)
Handig, had ik nog niet ontdekt.
Het lijkt echter alleen te werken met win-1 tot en met 9.
 

porrelaar

PCS-lid
gemgem
Lid geworden
22 aug 2017
Berichten
950
Reactiescore
409
Punten
223
Mwah, ik denk niet dat ik daar gebruik van zal maken. Je moet eerst gaan tellen op welke positie een app in de taakbalk staat. Zo staat de Verkenner op positie 7 in het voorbeeld. Maar lang voordat ik tot 7 heb geteld en zo de positie heb bepaald, heb ik het pictogram van de Verkenner al aangeklikt met de muis.
Maar oké, het zou een oplossing zijn als je muis kapot is.
 

ShadyAngel

PCS-lid
gemgemgemgemgem
Lid geworden
12 sep 2018
Berichten
3.055
Reactiescore
1.255
Punten
273
Leeftijd
62
Locatie
Berchem (B)
De muis is inderdaad toch makkelijker, heb er 19 apps instaan die ik dagelijks meerdere keren gebruik.
62a9eb2f086ba-2022-06-15_16h22_18.jpg
 

Abraham54

Beheer
gemgemgemgemgemgemgemgemgem
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
29.224
Reactiescore
7.688
Punten
323
Leeftijd
68
Ikzelf hou niet van overvol gevulde taakbalken.
Bovendien heb ik ook een Start 11 startmenu met koppelingen.
 

Dotchiejack

Office Goeroe
Lid geworden
19 dec 2021
Berichten
35
Reactiescore
22
Punten
158
Locatie
Antwerpen
Ikzelf hou niet van overvol gevulde taakbalken.
Grappig hoe mensen verschillen, Alles staat bij mij in de taakbalk, net zoals bij Shady Angel blijkbaar.
Ik heb een rothekel aan snelkoppellingen op het scherm, als ik vroeger nog mensen hielp met computerproblemen (ter plaatse of via overnemen) je kan je niet voorstellen hoeveel overbodige rommel op de meeste gebruikers hun scherm staat.
 

Abraham54

Beheer
gemgemgemgemgemgemgemgemgem
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
29.224
Reactiescore
7.688
Punten
323
Leeftijd
68
@Dotchiejack - er is geen enkele mens die overeenkomt met een andere mens.
Elke mens is uniek en ook voor Windows geldt, dat er geen Windows is, die op een andere Windows lijkt!
 

Roxmarie

Moderator
gemgemgemgemgemgem
Team lid
Lid geworden
28 mei 2019
Berichten
6.179
Reactiescore
2.946
Punten
323
Locatie
Overijssel
Ik vind het heel lastig als programma's standaard op de taakbalk staan, ook al kun je zien dat ze niet geopend zijn, heeft je het niet mijn voorkeur. Mijn veel gebruikte programma's daar neer te zetten.

Bij mij staan ze in het startmenu. W10 en w11.

En de toegang tot mappen links voor W10 en beneden voor W11 dus ook via het startmenu.
 

Saltadoom

Nieuw Lid
Lid geworden
24 nov 2020
Berichten
138
Reactiescore
20
Punten
178
Locatie
8500
Hoi,

Hier lukt het niet met het numerieke toetsenbord dat wel degelijk actief is. Met de cijfers bovenaan het toetsenbord lukt het dan weer wel. Echter het pictogram vijf is hier het eerste herkende programma. (Vierkant, loep, nieuw bureaublad en chat eerste vier).

Mvg,
 

Abraham54

Beheer
gemgemgemgemgemgemgemgemgem
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
29.224
Reactiescore
7.688
Punten
323
Leeftijd
68
Zoeken (loep) telt niet mee!
En inderdaad, het numerieke toetsenbord doet het bij ook niet meer.
 
Bovenaan Onderaan