Info Microsoft zijn eigen Linuxversie uitbrengen

gouwepeer

Vaak hier
Microsoft kondigde afgelopen maandag een nieuwe technologie aan, genaamd Azure Sphere. Het is een nieuw systeem voor het beveiligen van de kleine processoren die slimme apparaten, aangesloten speelgoed en andere gadgets van stroom voorzien.
We komen zo bij de details, maar er is iets opmerkelijks: Om de Azure Sphere aan te sturen heeft Microsoft een zelfgemaakte versie van Linux gemaakt. Terwijl het gratis open source besturingssysteem ooit werd gezien door Microsoft als de grootste bedreiging voor de Windows-software.

“Na 43 jaar is dit de eerste dag dat we een aangepaste Linuxversie zullen aankondigen en verspreiden”, zei Microsoft-president Brad Smith tijdens een evenement in San Francisco.

Smith zei dat de meeste nieuwe gadgets worden geleverd met een processor, en dat is volgens Microsoft een reden tot zorgen. In 2016 werden onbeveiligde camera’s en andere apparaten overgenomen door slechteriken om vervolgens een massale cyberattack in werking te stellen die grote websites voor uren platlegden. Nu, jaren later, kopen mensen nog steeds slimme gadgets, maar de veiligheid is niet altijd verbeterd.

Azure Sphere gaat daarbij uit van een combinatie van hardware, software en cloud om dit probleem hopelijk op te lossen.

Bron en het volledige artikel: businessinsider.nl
 

macguy

Applefan
binnenkort gaat Microsoft een eigen Apple OS uitbrengen :joy:
 

macguy

Applefan

Abraham54

Admin
Ondersteuning
Vermoeden had ik al - want zowel MS als Apple zijn beide hegemonisten (in mijn ogen is Apple iets erger dan MS).
 

macguy

Applefan
Bovenaan Onderaan