Nieuws Nieuw forumonderdeel over oude computers

Abraham54

Beheerder
Medewerker
#1
Ik weet dat er genoeg computeraars zijn, die als hobby één of meer echt antieke computers er bij hebben.
Het doet mij dan ook genoegen, ook voor deze mensen het forum Vintage computers (antieke/retro computers) beschikbaar gemaakt te hebben.
 

Kate

PCF Ambassadrice
Medewerker
#4
Jammer dat ik mijne net tot moes heb vermalen! Was vast nog niet antiek genoeg, maar ik noemde hem af en toe wel 'kreng', hoor!
 

Swake

Moderator
Medewerker
#5
Naar de doe het zelf wat lijm en plakband gaan halen en terug aan elkaar lijmen en plakken. :)
 

Kate

PCF Ambassadrice
Medewerker
#7
Hoi, het beeldscherm was zowat het enige dat nog goed was! Want de kapotte scharnier trok het toetsenbord helemaal omhoog als ik het scherm omhoog zette. Nee, zelfs in de winkel werd geconstateerd dat de behuizing grondig naar zijn voorvaderen waso_O
 

Swake

Moderator
Medewerker
#8
Waarschijnlijk zou kreng bij mij nog wat leven.Als ik het beeldscherm volledig kan verwijderen ,en op extern beeldscherm aansluiten.
Mijn aller eerste laptop heb ik zo beetje verder laten leven :)
Die mogelijkheid bestaat als de laptop beschikt over een externe grafische adaptar op het moederbord, maar daarom hoef je niet persé het laptopscherm te verwijderen . in het BIOS schakel je dan de de interne grafische adaptar gewoon uit .
Heeft de laptop geen ingebouwde externe VGA adaptar kun je nog altijd een Externe USB Grafische kaart aansluiten .
 

Kate

PCF Ambassadrice
Medewerker
#9
Ha Swake, ik begrijp dit niet helemaal(zeg maar rustig: helemaal niet) maar ik weet heel zeker dat mijn laptop nu een hoopje kapotgeslagen kunststof is en vanuit de wifi-hemel op me neer kijkt!
 

Swake

Moderator
Medewerker
#10

Kate

PCF Ambassadrice
Medewerker
#12
Nou heren, als het aan de orde is, meld ik me wel bij jullie! Want om nou op mijn kop in de stort te gaan zoeken naar mijn laptop.......En zelfs als ik hem hier nog had gehad, was het voor mij een brug te ver geweest. Een mens moet zijn grenzen kennen!

Maar jullie hebben hem ook niet gezien, maar hij was grondig kapot en dat wist hij zelf ook, dus deed hij niks meer. Nee, het is goed zo, hij was oud en heeft de laatste adem in mijn bijzijn uitgeblazen!
 
#14
@hobbyisten ondereen;)
Ben ook begonnen met XP, gans je twee verhalen gelezen en ja heb ook voor mijn werk(gok kantoor)met Win 98 of toen al hoger.We werkten met touchscreen, concurrentie werkte met klavier, wij waren sneller .Maar ook dat klere ding blokkeerde ook veel,en uiteraard als het kei druk was.Klanten razend,ja duurde wel effe voor ik terug kon werken.Herstarten duurde wat W8 invullen redelijk lang...laatste ticket na zien, of het aangenomen was of niet.dan konden we verder,soms naar 3 min weer het zelfde je werd soms totaal gek van,koste me ook inkomsten!Kregen eens nieuwe bakjes (noemde dat zo toen)problemen bleven,had iets met internet te maken (denk toen nog inbel)heel veel stress pffff.
Later hoorde ik die verhalen diskette en...van sommige vrienden we speelde competitie tafelvoetbal, die konden ook uren en uren lullen over die dingen.Zegde hallo mannen is vrijdagavond lekker pilsje drinken en wat leute maken...hielp niet lol.
Had zo iets toen nee pc niet voor mij.
Mvg
d'anvers
 
#15
Allez Kate met je bezem door het stort, gaat toch snel:p.
Heb 4 pc's is meer als voldoende ...ze kunnen ook samen met de kaarten spelen:cold_sweat:.
Anders had ik je gevraagd neem eens foto's van de achterkant..mocht ik dan denken ,krijg het deksel eraf en pc zal werken.Neem info bij de post of...zeg me hoeveel de verzending kost,dan bedrag storten...pruts graag aan zulke dingen;)
Mvg
d'anvers
 

Kate

PCF Ambassadrice
Medewerker
#16
Hoi d'anvers, ik moet je dus teleurstellen: mijn laptop speelt rummy op de stort! En volgens mij is hij heel erg blij daarmee! Al dat gepruts met die toetsen, hij had het echt gehad. En dan ging ik ook nog op een computerforum! Daar kwam de concurrentie zo maar binnen en ze bemoeiden zich met dingen die hij veel beter wist, maar ja, hem werd niets gevraagd!
Kun je je het voorstellen? Een laptop heeft het niet gemakkelijk, hoor!