Opgelost Probleem met Microsoft Word

Johannes1956

@t your Service " all Time
Lid geworden
13 jun 2019
Berichten
852
Reactiescore
499
Punten
223
Leeftijd
66
Locatie
Nuth-Limburg
Sinds kort krijg ik deze melding als ik een Worddocument open.
Herstellen of de boel opnieuw installeren helpt ook niet, iemand nog suggesties wat te doen?



630aaebb4f3df-Microsoft_Word_Probleem.PNG
 

Black Tiger

PCS-lid
Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
5.998
Reactiescore
1.622
Punten
323
Locatie
State Penitentiary
Alles van office sluiten.
Dan op zoek gaan naar de normal.dotm bestand, vermoedelijk hier:
C:\Users\[[I]username[/I]]\AppData\Roaming\Microsoft\Templates
in het Nederlands is dat:
C:\Gebruikers\[[I]username[/I]]\AppData\Roaming\Microsoft\Templates
daar de normal.dotm verwijderen en als je daar ook bijv. iets ziet als normal.datm~ dan die ook verwijderen.

Om de AppData map te kunnen zien moet je verborgen bestanden en mappen weergeven. Kun je in de verkenner doen door op beeld te klikken en dan rechts aan te vinken.

Daarna wordt starten en bidden dat ie het weer doet.

Zoniet, dan naar configuratiescherm -> Programma's en software en daar Office kiezen en dan bovenaan wijzigen en dan daar de reparatie optie(s) proberen.
 

Enigma147

Moderator
Team lid
Lid geworden
15 dec 2018
Berichten
612
Reactiescore
295
Punten
223
is het één specifiek document wat hij niet kan openen, of gaat het bij elk document fout?
 

Johannes1956

@t your Service " all Time
Lid geworden
13 jun 2019
Berichten
852
Reactiescore
499
Punten
223
Leeftijd
66
Locatie
Nuth-Limburg
is het één specifiek document wat hij niet kan openen, of gaat het bij elk document fout?
Het kom ook voor als ik mijn Outlook mail open herstellen, wegklikken heeft alles geen zin
bij de volgende opening verschijnt het weer in Beeld,maakt niet uit waar
 

ArtstudioG

pc-aholic
Lid geworden
30 jan 2017
Berichten
942
Reactiescore
363
Punten
223
Leeftijd
64
Locatie
Wuustwezel (B)
Wil je Office (en alle eventuele vorige versies/updates) echt volledig van je pc verwijderen, dan kan je gebruik maken van de officiële Microsoft tool ( KLI HIER ). Download het bestand, doorloop de procedure en Office is volledig foetsie. Daarna pc heropstarten en Office netjes terug installeren. Dit alles in de veronderstelling dat je een officiële versie van Office hebt/gebruikt. Na de opkuis ga je zien dat er ook ineens behoorlijk wat ruimte vrij is gekomen in je windows. Dit is wat ik je aanraadt om te doen. In de bijlage vind je trouwens dat bestand, uitpakken naar het bureaublad en uitvoeren.
 

Bijlagen

  • SetupProd_OffScrub.zip
    64,5 KB · Weergaven: 6

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
30.561
Reactiescore
8.048
Punten
323
Leeftijd
68
Het tool van @ArtstudioG ken ik zelf - anderhalfjaar geleden heb ik het ook gebruikt,
vanwege een Microsoft Officepakket, dat corrupt was geworden.
Prima oplossing is het.
 

Johannes1956

@t your Service " all Time
Lid geworden
13 jun 2019
Berichten
852
Reactiescore
499
Punten
223
Leeftijd
66
Locatie
Nuth-Limburg
@ArtstudioG
ik heb het geprobeerd, maar helaas niet gelukt ben mijn Outlook mail en word helemaal kwijt.
Weet niet waar te zoeken, herstellen gaat helaas niet
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
30.561
Reactiescore
8.048
Punten
323
Leeftijd
68
Laten we jouw Windows eens bekijken:

 

boertje125

PCS-Lid
Lid geworden
6 okt 2020
Berichten
73
Reactiescore
23
Punten
168
normal.dotm gewoon maar even weggooien als advies zonder even toe te lichten dat dit bestand vrij veel instellingen kan bevatten vind ik toch wat kort door de bocht.

hernoemen werkt net zo goed.
 

Black Tiger

PCS-lid
Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
5.998
Reactiescore
1.622
Punten
323
Locatie
State Penitentiary
ik heb het geprobeerd, maar helaas niet gelukt ben mijn Outlook mail en word helemaal kwijt.
Je had ook beter met tips kunnen beginnen zoals de mijne, die niet meteen je hele installatie doen verwijderen. Dat kan altijd nog.

normal.dotm gewoon maar even weggooien als advies zonder even toe te lichten dat dit bestand vrij veel instellingen kan bevatten vind ik toch wat kort door de bocht.
Klaarblijkelijk weet jij niet wat normal.dotm doet en is anders had je geweten dat je die gewoon kunt verwijderen zonder problemen. Ik hoef dat ook niet toe te lichten, ik weet waar ik mee bezig ben.
Het is namelijk zo dat bij de eerstvolgende start van Word dat bestand weer opnieuw aangemaakt. Overigens als je even een beetje op internet gekeken had, zie je dat die oplossing ook vaker aangedragen wordt.
Hernoemen is dus nergens voor nodig, en je loopt daarbij ook nog het risico dat Word hem toch gaat zien als bruikbare template, dus gewoon verwijderen is zelfs beter.
 

Johannes1956

@t your Service " all Time
Lid geworden
13 jun 2019
Berichten
852
Reactiescore
499
Punten
223
Leeftijd
66
Locatie
Nuth-Limburg
Update" probleem Word en Outlook is Opgelost! Godzijdank :cool:

Dit had een gebed zonder einde kunnen worden, heb hier Uren voor achter de Computer gezeten.
Wat was nu het probleem, juist ja Beheerders rechten, hier had ik zelf nooit achter kunnen komen.
Dus heb ik de Hulptroepen van Microsoft ingeroepen en zij hebben mijn Computer overgenomen, frappant detail.de eerste persoon kwam er ook niet uit, dus de volgende specialist erbij gehaald, samen met twee man mijn Computer onderzocht.
Om 10.00 uur begonnen en klaar om 12.45 uur
All mijn Word-documenten zijn gelukkig weer benaderbaar, was hoe dan ook een ramp geweest niet meer te openen.
Het probleem kwam in een keer naar voren, onverklaarbaar, ben erg dankbaar aan de mannen die er geduld en kennis over beschikken.
Mij was het niet gelukt omdat ik het niet kon herstellen of verwijderen, want je moet heel diep graven in je Computer,heb dingen langs zien komen waarvan ik dacht He dat heb ik nog nooit gezien, ben Super blij dat alles weer toegankelijk is en het was Gratis
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
30.561
Reactiescore
8.048
Punten
323
Leeftijd
68
Echt fijn dat jouw probleem is opgelost, alleen jammer dat we de oplossing ervan niet kennen.
 

Johannes1956

@t your Service " all Time
Lid geworden
13 jun 2019
Berichten
852
Reactiescore
499
Punten
223
Leeftijd
66
Locatie
Nuth-Limburg
@Abraham54

zoals ik al zij, ze hebben diep moeten graven, ik zag ook het register langs komen waar je normaal gesproken niks verloren hebt
Ze hebben wel diverse keren om mijn toestemming gevraagd om programma's te mogen verwijderen.
En het resultaat daarvan was 15 GB ruimte vrij gemaakt, ik vermoed dat het oudere pakketten van Microsoft waren, :unsure: zoiets van 1990 :LOL:
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
30.561
Reactiescore
8.048
Punten
323
Leeftijd
68
Duidelijk.
En als je een handige Joepi bent, ga je nu eerst alle bestaande systeemherstelpunten verwijderen,
daarna maak je een nieuw herstelpunt aan.
 

Najsnarf

PCS-lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
2.162
Reactiescore
299
Punten
243
Misschien handig als je een adres of telefoonnummer van die behulpzame Microsoft-desk hier publiceert? Wat betreft dat verwijderen van die verouderde herstelpunten: dat is de enige tool die ik bij het enigszins verguisde CCLeaner gebruik. Of is er ook een andere methode?
630ca84ab4733-No.001.jpg

en dan zie ik nu dat er weer 3 of 4 oudere herstelpunten weg kunnen.
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
30.561
Reactiescore
8.048
Punten
323
Leeftijd
68
Daar hoef je echt CrapCleaner niet voor te gebruiken of te installeren als CrapCleaner nog niet hebt.
Bovendien biedt CrapCleaner niet de functie, om een systeemherstelpunt te maken!

Instellingen > Systeem > Info

Zowel in Windows 10 als ook Windows 11 vind je in Info snelkoppelingen.
Zo ook naar Systeembeveiliging


630cad7deaf04-Windows_Systeemherstel.jpg
z
 

Najsnarf

PCS-lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
2.162
Reactiescore
299
Punten
243
daar heb ik dan op de ouderwetse manier dit voor:
630cbb4dd1676-No.001.jpg

Daar heb ik een snelkoppeling voor op het bureaublad. Wel even opnieuw instellen bij een nieuwe Windows.
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
30.561
Reactiescore
8.048
Punten
323
Leeftijd
68
@Johannes1956 - fijn dat dat alles jou gelukt is.
Je hebt daardoor ook nog weer meer vrije ruimte gekregen.

@Najsnarf - jouw veronderstelling, dat je dit ook moet doen na een opwaardering van Windows,
is volkomen juist!
 

boertje125

PCS-Lid
Lid geworden
6 okt 2020
Berichten
73
Reactiescore
23
Punten
168
Klaarblijkelijk weet jij niet wat normal.dotm doet en is anders had je geweten dat je die gewoon kunt verwijderen zonder problemen. Ik hoef dat ook niet toe te lichten, ik weet waar ik mee bezig ben.
Het is namelijk zo dat bij de eerstvolgende start van Word dat bestand weer opnieuw aangemaakt. Overigens als je even een beetje op internet gekeken had, zie je dat die oplossing ook vaker aangedragen wordt.
Hernoemen is dus nergens voor nodig, en je loopt daarbij ook nog het risico dat Word hem toch gaat zien als bruikbare template, dus gewoon verwijderen is zelfs beter.
normal.dotm is het basis sjabloon van word.
Als je eigen stijlen maakt, snelteksten macro's etc. slaat word ze automatische in dat bestand op.
het het sjaboon verwijderd kan behoorlijk vervelend zijn als de gebruiker zich dit niet bewust is.

als je de software alleen kaal uit de door gebruikt zonder eigen toevoegingen
is het uiteraadt geen probleem om het sjaboon te verwijderen
 
Bovenaan Onderaan