Info Problemen met activatieserver zorgen voor downgrades Windows 10-installaties

Black Tiger

Moderator
Ondersteuning
Microsoft heeft een probleem met zijn activatieserver. Gebruikers melden dat hun Windows 10 Pro-installatie een downgrade krijgt naar Home, of zelfs de activatie volledig verliest. Microsoft zegt binnen een of twee werkdagen met een oplossing te komen.

Meerdere gebruikers in onder andere een topic op GoT doen sinds donderdagochtend hun beklag over een Windows 10-installatie die een editie-downgrade heeft gehad of zelfs helemaal niet meer geactiveerd is. Volgens een moderator van het Microsoft-communityforum ligt het probleem bij de activatieserver van Microsoft en doet het probleem zich voor in meerdere landen, waaronder Nederland en de VS.

Een editie-downgrade zorgt er misschien voor dat bijvoorbeeld functionaliteit die beperkt is tot Pro-edities niet meer werkt. Daarnaast zorgt een compleet gebrek aan productactivatie ervoor dat er een watermerk verschijnt op de desktop, al wordt het gebruik van het os verder niet verhinderd.

Ook op Reddit lopen de klachten over het probleem binnen. Microsoft benadrukt dat de klantenservice van het bedrijf bellen in dit geval geen soelaas zal bieden. Tweaker Akino meldt dat een systeemherstel het probleem wist weg te werken, hoewel onduidelijk is of dat een permanente fix zal zijn.
 

Abraham54

Admin
Ondersteuning
Voor een deel van de gebruikers met vermelde problemen, is het probleem automatisch opgelost intussen.
Zijn er nog die dit probleem als onopgelost hebben, die gaan dan naar Opties > Bijwerken en Beveiliging
 

toska

Gewaardeerd
Bekend gezicht
Gebruikers van Windows 10 hebben de afgelopen tijd aardig wat problemen te verduren gekregen met de oktober-update van Windows 10. Als de kers op de taart kregen sommige gebruikers nu ook last van gedeactiveerde Windows-licenties.
BELANGRIJKE REGEL
na de recente update van Windows 10 (1809); bestanden verdwenen plotsklaps van de computers van de gebruikers, en eigenaren van verschillende HP-laptops kregen te maken met BSOD’s
Activatieserver Windows 10 ondervindt problemen: downgrades en ongeldige certificaten - TechPulse
 

Black Tiger

Moderator
Ondersteuning
Dat is toch hetzelfde nieuwsbericht als ik schreef @toska ?

Overigens heeft Microsoft nu ook toegegeven dat er (al voor de 1803 update) problemen zijn met het toewijzen van standaard programma's. Ze zouden nu dit ook gaan proberen op te lossen.
 

ShadyAngel

Vaak hier
[/QUOTE]Overigens heeft Microsoft nu ook toegegeven dat er (al voor de 1803 update) problemen zijn met het toewijzen van standaard programma's. Ze zouden nu dit ook gaan proberen op te lossen.[/QUOTE]

Ik hoop dat ze dit eindelijk oplossen. Ik heb hier al 3 jaar problemen mee. Ik kan WinRAR niet instellen als standaardprogramma voor archieven, ISO's enz. Moet telkens handmatig "openen met" gebruiken. Het zou veel handiger zijn WinRAR als standaardprogramma in te kunnen stellen. Nog een probleempje is dat "openen met" ook TWINUI weergeeft. Ik weet geeneens waarvoor TWINUI dient.
 

Abraham54

Admin
Ondersteuning
Overigens heeft Microsoft nu ook toegegeven dat er (al voor de 1803 update) problemen zijn met het toewijzen van standaard programma's. Ze zouden nu dit ook gaan proberen op te lossen.[/QUOTE]

Ik hoop dat ze dit eindelijk oplossen. Ik heb hier al 3 jaar problemen mee. Ik kan WinRAR niet instellen als standaardprogramma voor archieven, ISO's enz. Moet telkens handmatig "openen met" gebruiken. Het zou veel handiger zijn WinRAR als standaardprogramma in te kunnen stellen. Nog een probleempje is dat "openen met" ook TWINUI weergeeft. Ik weet geeneens waarvoor TWINUI dient.[/QUOTE]

7Zip zal ook voor jou de oplossing zijn - perfect tool en gratis; comprimeert feitelijk zelfs nog beter dan de te betalen comprimeerders.
 

Black Tiger

Moderator
Ondersteuning
Ik ben dit probleem gelukkig maar 1x tegen gekomen. Toen moest ik tot 3x tot VLC instellen als standaard mediaspeler en 2x ACDSee als standaard voor afbeeldingen. Daarna is het gelukkig niet meer voor gekomen in mijn geval.
Kan me echter voorstellen dat dit bijzonder irritant is als je het steeds weer opnieuw moet instellen.
Wat mijn nu nieuwsgierig maakt is waarom dit euvel bij sommige systemen blijft spelen en bij andere systemen niet speelt of na enkele keren opnieuw instellen dit probleem verdwijnt.
 
Bovenaan Onderaan