Info Twitter bug, wachtwoorden

maarten70

Gevestigd lid
Dus, degene die Twitter zelf hebben al een mailtje van Twitter gehad en zullen het al weten. Maar voor degene die Twitter niet hebben, of het mailtje niet hebben gezien is het misschien wel interessant.

Twitter had een bug waarbij het mogelijk was om intern Twitter (dus als werknemer) wachtwoorden van mensen te lezen. Details hieronder. De bug hadden ze zelf gevonden en is inmiddels opgelost en uit intern onderzoek is niet gebleken dat ze gebruikt en gedeeld zijn, maar ze raden toch aan wachtwoorden te veranderen op alle services waar je hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt (inclusief Twitter zelf natuurlijk).

Twitter gebruikte hashing, dit is een manier van wachtwoorden onzichtbaar maken. Hierbij zorg je dat karakters worden omgezet in andere karakters. Als tussenstap gebruikte ze een logboek en in dit logboek werd je wachtwoord voluit opgeschreven, hierin waren dus alle wachtwoorden makkelijk af te lezen.

Twitter heeft door dat dit een grote fout is geweest: "We vinden het erg vervelend dat dit is gebeurt. We erkennen en waarderen dat je vertrouwen in ons stelt en werken er elke dag hard aan om dit vertrouwen te verdienen" aldus de email.

Dus als je Twitter gebruikt, verander je wachtwoord!
 
Laatst bewerkt:

macguy

Applefan
;)
 

Rubensky

Moderator
Ondersteuning
De social media diensten doen iets met die beveiliging. Je wordt er af en toe ook wel een beetje moe van.
 
Bovenaan Onderaan