Vraag vraag over Excel (2016 nu)

Najsnarf

Vaak hier
Al jaren maakik in Excel een eenvoudig overzicht van inkomsten en uitgaven. Onderaan wordt het saldo bijgehouden door met het autosom teken de kolommen op te tellen en met (bijvoorbeeld) D48-C47 een saldo op te maken. ( en ook gekopIeerd naar een nieuwe kolom ) Nu verschijnt er echter een saldo € 0,00 in plaats van een reëel bedrag. Wat is er mis gegaan?
 

Abraham54

Admin
Ondersteuning
In dat geopende document doe je nu het volgende: druk te gelijk op de toetsen CTRL + T dan zie je ineens alle formules in de cellen.
Dan ka je controleren of alles goed is ingevuld of niet.

Nogmaals weer die toetsen tegelijk indrukken geeft weer het normale aanzien van het document.
 

Najsnarf

Vaak hier
bij openen van mijn Excelblad zijn er drie achtereenvolgende meldingen:

dan na wegklikken;

en vervolgens:

Eerst dan kan ik aan de slag. Als ik Ctrl + T intoets komen er wat bredere kolommen (zonder € teken dat ik er altijd bij heb)Maar geen formules . Als ik weer Ctrl + T tik komt de oude situatie weer
en in het "saldo"vak staat dan wel het netto bedrag, maar in de formulebalk hoort dan (bijvoorbeeld) D48-C47 te staan, maar daar staat óók het saldobedrag. En dat is niet in en ander Excelvak te kopiëren. Misschien de hele Office vanaf cd herstellen?
 

Abraham54

Admin
Ondersteuning
Office herstellen heeft geen zin, die fouten in dat document blijven dan.

Mail het document desnoods naar mij.
Dan kan ik er naar kijken en zien wat jij fout hebt gedaan.
 

Najsnarf

Vaak hier
In een poging één excelblad te kopiëren naar een nieuwe Excel (om te kunnen versturen, bv. met Wetranser naar je privé) zag ik dat daar alles weer werkt.
Wat ik nu ga doen is gewoon het hele 2018-Excelblad kopiéren en plakken in een nieuwe Excel. Ik denk dat het probleem dan opgelost is. Anders meld ik mij graag weer
f.
nieuw atavar is 83 jaar geleden.
 

Abraham54

Admin
Ondersteuning
Kan en wil jij wat meer vertellen over die foto?
Want toen liep ik nog niet rond.
 

Najsnarf

Vaak hier
voor het eerst bij de kapper Ik denk dat ik 1,5 was. De kapper kwam kennelijk aan huis, mijn oudere broer staat te kijken. Mijn oma was (even) woedend op mijn moeder heb ik me laten vertellen.
 

Abraham54

Admin
Ondersteuning
Leuk, heb jij hier al de video's gevonden over Nederland in die tijd?
 

Najsnarf

Vaak hier
Nee, ik vond onlangs wel een heel klein filmpje hoe de Duitsers 10 mei 1940 de brug over de Maas bij Gennep reden met een gepantserde trein met soldaten aan boord en zo dus àcter de linies kwamen. De planken die precies tussen de rails pasten (zodat ze er ook met auto's overheen konden rijden waren in januari 1940 in Nederland besteld en geleverd aan een firma in Weeze)Maar dat heeft allemaal niks met mijn Excelvraag te maken.
 

Najsnarf

Vaak hier
ik kom nog even terug op mijn vraag over Excel. Plaatje is van een eenvoudige tabel met wat inkomsten en uitgaven, opgeteld en saldo gemaakt.
Dan komt er een negatief getal, ook als ik de eigenschappen van B1-0 bekijk. En E1 is < =B10 >.
Ik zie niet hoe ik aan dat negatieve getal kom: de bewerkingen met het

en zo kwam ik er achter dat de knop "Autosom" verkeerd ingesteld was. Nu is alles echt weer goed.
 

Abraham54

Admin
Ondersteuning
Fijn dat jij er zelf achter bent gekomen.
 
Bovenaan Onderaan