• De community van 'PiepComp Support - dat andere PC-Hulpforum' staat voor u klaar, om hulp bij computerproblemen te geven,
    zoals traagheid, malware, BlueScreensOfDeath, netwerkproblemen, crashes, updateproblemen en nog veel meer!

Nieuws Windowsversie iTunes en iCloud kwetsbaar voor aanval via tekstbestand

Aarie25

Moderator
Ondersteuning
Lid geworden
4 jul 2018
Berichten
767
Reaction score
255
Punten
63
Leeftijd
39
Voor Itunes en Icloud gebruikers is het verstandig om de software bij te werken.

De Windowsversies van iTunes en iCloud waren kwetsbaar voor een aanval via een tekstbestand, waardoor een aanvaller in het ergste geval volledige controle over het systeem had kunnen krijgen. Apple heeft beveiligingsupdates uitgebracht om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Geregeld worden er beveiligingslekken in iTunes en iCloud gevonden waardoor een aanvaller op afstand willekeurige code kan uitvoeren als er bijvoorbeeld speciaal geprepareerde webcontent of mediabestanden door de software worden verwerkt. Een beveiligingsonderzoeker met het alias "riusksk" ontdekte echter een manier hoe er via een speciaal geprepareerd tekstbestand een buffer overflow is te veroorzaken, waardoor een aanvaller vervolgens willekeurige code op het systeem kan uitvoeren.

Naast dit beveiligingslek zijn er ook verschillende andere kwetsbaarheden in iCloud en iTunes verholpen waardoor een aanvaller kwetsbare systemen had kunnen overnemen. Gebruikers krijgen het advies om te updaten naar iTunes voor Windows 12.10.1, iCloud voor Windows 10.7 of iCloud voor Windows 7.14. De updates voor iCloud en iTunes zijn via de website van Apple te downloaden.

Bron Security.nl
 
Bovenaan Onderaan