rssFeed Wolkenvelden, meest droog. Overdag vrij zonnig

  • Topicstarter Webmaster KNMI
  • Startdatum
W

Webmaster KNMI

Guest
#1
Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht trekken er wolkenvelden over het land. In het (noord)oosten zou er wat lichte regen kunnen vallen. Later in de nacht wordt het nevelig en in het zuiden zou mogelijk een mistbank kunnen ontstaan. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De oostelijke wind is zwak tot matig. Langs de noordwestkust kan de wind tijdelijk vrij krachtig zijn.

Vrijdag overdag kan lokaal grijs starten maar in de loop van de ochtend en 's middags wordt het overal vrij zonnig en blijft het droog. De middagtemperatuur wordt 11°C op de Wadden tot 14°C in het zuiden. De wind is matig en komt uit het zuidoosten. In de avond neemt de wind langs de kust en op het IJsselmeer toe naar (vrij) krachtig.

In de nacht naar zaterdag neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de loop van de nacht gaat het regenen. Het koelt niet verder af dan een graad of 9 en er staat een matige zuid(oost)enwind, langs de kust is de wind krachtig.

Zaterdagochtend breidt de regen zich verder over het land uit. In de middag zijn er ook droge perioden, maar ook dan blijft er af en toe wat regen mogelijk. 's Avonds is het met name in de oostelijke helft weer regenachtig. De wind komt uit het zuiden en neemt in de loop van de dag geleidelijk af naar zwak tot matig boven land en vrij krachtig langs de kust. De maximumtemperatuur komt uit op circa 12°C. (Bron: KNMI)


Uitgifte: 08/11/2018 23.55 uur LTVerder lezen...
 
Bovenaan Onderaan