XenForo testforum veroorzaakt problemen.

Discussie in 'XenForo forumsoftware' gestart door Abraham54, 10 aug 2017.

  1. Abraham54

    Abraham54 Beheerder

    Leuk Bevonden:
    102
    Trofeepunten:
    48
    Op dezelfde server als dit forum draait zit nu in een eigenmap dit forum ook.
    De bedoeling van deze opzet is te komen naar een testforum XenForo 2.0.

    Ten behoeve van die upgrade heb ik in het testforum op het standaardthema na, alle andere thema's verwijderd, omdat die niet compatibel zijn met XenForo 2.0.

    Nu onstaat er op dit forum het probleem, dat er schijnbaar communicatie is tussen beide versies en ondanks dat alle thema's hier nog steeds aanwezig zijn, alleen het standaard thema instelbaar is.

    Ik zit er dan u ook over te denken om het testforum alsnog naar een reserve domein over te zetten, om van de onderlinge problemen af te komen.
    In het verleden toen we hier nog met phpBB werkten en een testforum na migratie naar XenForo openging, waren er niet zulke problemen.
     
  2. OP
    OP
    Abraham54

    Abraham54 Beheerder

    Leuk Bevonden:
    102
    Trofeepunten:
    48
    Ondertussen is alles weer normaal - het testforum is vooralsnog adieu gegaan.
    Ik moet nu eerst ook gaan uitvinden hoe de nieuwe forum software via CLI geïnstalleerd dient te worden, want dat is nieuw voor mij.
     
  3. OP
    OP
    Abraham54

    Abraham54 Beheerder

    Leuk Bevonden:
    102
    Trofeepunten:
    48
    Vanaf morgen ga ik een hernieuwde poging wagen middels een SSH verbinding.
     
    Kate40 vindt dit leuk.
  4. Kate40

    Kate40 Guest

    Succes!!!:)
     
  5. Prutser

    Prutser Vaak hier

    Leuk Bevonden:
    48
    Trofeepunten:
    28
    Het is voor mij allemaal abracadabra, wat ik mij wel afvraag zo langzamerhand, in wat voor werk ben je werkzaam!
    Met al die kennis, zou je denken, dat je werk ook computer gerelateerd is!
    Succes met de poging, zaterdag!
     
  6. gouwepeer

    gouwepeer Bekend gezicht

    Leuk Bevonden:
    16
    Trofeepunten:
    18
    Waarschijnlijk verwijzen beide fora toch naar een bepaalde gezamelijke database tabel.
    Je kan een nieuwe install aanmaken op dit domein (maar hier wel een nieuwe database voor aan) en via het adminpaneel externe data importeren. Dan hoort XF2 wel de data van dit forum te importeren zonder de data van dit forum aan te tasten. Maak voor de zekerheid wel een back-up van de db.
     
  7. OP
    OP
    Abraham54

    Abraham54 Beheerder

    Leuk Bevonden:
    102
    Trofeepunten:
    48
    Het testforum heeft zijn eigen database!
    Als ik weer ga beginnen, want de CLI-command installatie via SSH is iets geheel nieuw voor mij!
    Bovendien gebruik ik daarvoor dan het oude domein van dit forum.
     

Deel Deze Pagina